Χωρίς ηλεκτρικό σήμερα το πρωί και αποφάσισα να φτιάξω ένα ζυμάρι και να ψήσω το μεσημέρι πίτσα.Ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή μιας φίλης καθώς και τις οδηγίες της.Μου πήρε 15 λεπτά να ζυμώσω στο χέρι-χωρίς ρεύμα δεν έχει μίξερ.Έβαλα το ζυμάρι στο ψυγείο και το μεσημέρι η ζύμη ήταν έτοιμη.Απολαύστε τη κι εσείς,είναι η καλύτερη από όσες έχω δοκιμάσει ως σήμερα!
Υλικά
Υλικά
1 μπουκάλι ανθρακούχο νερό (330ml)
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 kg. αλεύρι
1/2 με 1 κούπα ελαιόλαδο.
1 kg. αλεύρι
1/2 με 1 κούπα ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Σε μια
λεκάνη ρίχνουμε το ανθρακούχο νερό, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη
μαγιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι.
Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και είναι έτοιμη προς χρήση.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και είναι έτοιμη προς χρήση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου