English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Φεβρουαρίου 2013

Aφράτη ζύμη για πίτσα(pizza hut)

Χωρίς ηλεκτρικό σήμερα το πρωί και αποφάσισα να φτιάξω ένα ζυμάρι και να ψήσω το μεσημέρι πίτσα.Ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή μιας φίλης καθώς και τις οδηγίες της.Μου πήρε 15 λεπτά να ζυμώσω στο χέρι-χωρίς ρεύμα δεν έχει  μίξερ.Έβαλα το ζυμάρι στο ψυγείο και το μεσημέρι η ζύμη ήταν έτοιμη.Απολαύστε τη κι εσείς,είναι η καλύτερη από όσες έχω δοκιμάσει ως σήμερα!



           Υλικά
1 μπουκάλι ανθρακούχο νερό (330ml)
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
2  φακελάκια μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 kg. αλεύρι
1/2 με 1 κούπα ελαιόλαδο.
 
        Εκτέλεση

      Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ανθρακούχο νερό, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι.

   
 
  Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
       Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και είναι έτοιμη προς χρήση.
       Σε αυτό το στάδιο εγώ τη βάζω στο ψυγείο το πρωί και το μεσημέρι είναι έτοιμη για ψήσιμο.
       Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το ζυμάρι κατευθείαν πάνω στο ταψί.Προσθέτουμε σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία, με το ταψί στον πυθμένα του φούρνου.
    Η ζύμη αρκεί για δύο ταψιά μεγάλα του φούρνου και είναι αφράτη σαν αυτή της pizza hut.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου