Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Νοεμβρίου 2011

πανετόνε τούρτα κάστανο

   Σίγουρα τις ημέρες των Χριστουγέννων θα σας περισεύει ενα πανετόνε.Μεταμορφώστε το σε μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη τούρτα και εντυπωσιάστε ακόμα και σε ένα επίσημο τραπέζι.

 

Υλικά

  • 1 Panettone των 500 γρ. με κομματάκια σοκολάτας ή το κλασσικό
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 150 γρ. μαρμελάδα κάστανο
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα                      
  1. Κόβουμε το panettone σε 5-6 φέτες.
  2. Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντυγί
  3. Προσθέτουμε  τη μαρμελάδα κάστανο και ανακατεύουμε απαλά
  4. Ενσωματώνουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια
  5. Παίρνουμε μια φέτα panettone την βάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε σαντυγί και μετά πάλι μια φέτα panettone μέχρι να μπει η τελευταία φέτα πάνω πάνω.
  6. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το Panettone.
  7. Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες και το βγάζουμε 10 λεπτά πρωτού σερβίρουμε.