Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα κέικ γεμιστή



    Υλικά
Για το κέικ
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ.  Ζάχαρη
200 γρ. Φυτική  μαργαρίνη  βιτάμ
200 γρ. γιαούρτι
Για τη γέμιση
200 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
115γρ. Φουντούκια  σε πούδρα
4 κ.σ ζάχαρη καστανή
½ κ.γλ κανέλα σε πούδρα
Για την επικάλυψη
60 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. Φυτική μαργαρίνη βιτάμ
60 γρ. Καρύδια  ψιλοκομμένα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
3 κ.σ καστανή ζάχαρη
½ κ.γλ κανέλα

Εκτέλεση
Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε κατσαρολάκι τη φυτική  μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και προσθέτουμε τη λιωμένη λιπαρή ουσία.  Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε τρίμματα ζύμης. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο κέικ.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.

Για το κέικ: Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φυτική μαργαρίνη λιωμένη αλλά κρύα . Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε ενώσει με το μπεικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Αλείφουμε με λίγη φυτική μαργαρίνη μια φόρμα 26-28 εκ. διαμέτρου με αποσπώμενο πάτο. Ρίχνουμε το ένα τρίτο από τη ποσότητα του μίγματος για το κέικ. Πασπαλίζουμε  με τη μισή ποσότητα από το μίγμα για τη γέμιση. Συνεχίζουμε το δεύτερο 1/3 από το μίγμα για κέικ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα για γέμιση. Κάπου εδώ μπορούμε να βάλουμε και το φλουρί, τυλιγμένο σε λαδόκολλα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με το μίγμα της επικάλυψης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.