English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Ιουλίου 2012

Βάφλες (Waffles)

             Η αγαπημένη επιλογή όλων μας για το πρωινό του Σαββατοκύριακου είναι οι βάφλες.
         Τα παιδιά ξετρελαίνονται, εγώ ξεμπερδεύω γρήγορα γιατί είναι μια εύκολη επιλογή και
         είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.Σας προτείνω να τις δοκιμάσετε!!!                                                    

 
             Υλικά
2 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
βούτυρο για τη ζύμη και για το ψήσιμο

        Εκτέλεση
    Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη.
 

Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και το αλεύρι. Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και αφήνουμε για λίγο να σταθεί.
    Βάζουμε τη συσκευή στη πρίζα να ζεσταθεί.

 


Με μια κουτάλα βάζουμε δύο κουταλιές στη συσκευή και ψήνουμε ώσπου να σταματήσει να βγάζει ατμό από τη συσκευή.
 


   Σερβίρουμε με μερέντα, μαρμελάδα, ή γιαούρτι και γλυκό βύσσινο!!!







Βέβαια και σαν απογευματινό κέρασμα με παγωτό, φρούτα και σιρόπι είναι καταπληκτικές!!!!!




cheesecake σοκολατας

Το πιο λαχταριστό cheesecake που έχω δοκιμάσει.



    Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
2 κ.σ. κακάο
100 gr. βούτηρο ή μαργαρίνη
2 philadelphia
450 γρ. κουβερτούρα
1 γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
4 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κρόκους
2-3 μπισκότα για το γαρνίρισμα
λίγο κακάο για το γαρνίρισμα
λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη για το γαρνίρισμα


 

         Εκτέλεση
  Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και προσθέτουμε το κακάο.Αναμειγνύουμε με το βούτηρο και 2 κ.σ. κονιάκ και στρώνουμε στη βάση μιας φόρμας.
  Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το υπόλοιπο κονιάκ.
  Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη και το γιαούρτι, προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος τη σοκολάτα.Ρίχνουμε στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει.
  Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένα μπισκότα.Συνοδεύουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.