Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλες και όλους εσάς που θα θέλατε μια συνταγή για ψωμάκια hamburger αφράτα, νόστιμα και σπιτικά.Χρησιμοποιήστε τα για σάντουιτς, αλείψτε τα με βούτυρο και μαρμελάδες, μέλι ή μερέντα και βέβαια σαν ψωμάκια για hamburger με σπιτικά μπιφτεκάκια.
Υλικά
2 αυγά
2 κούπες γάλα
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι ολικής
6 κ.σ. λιναρόσπορο (από καταστήματα βιολογικών προιόντων)
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κουάκερ
2 κ.σ. ξύδι
60 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
2 κ.σ. μαγιά ξερή
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμη.Αφού τελειώσει το πρόγραμμα το βάζουμε απο την αρχή μόνο για το ζύμωμα.Στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά.Βρέχουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο κουάκερ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 17-19 λεπτά.
Για εσάς που δεν διαθέτετε αρτοπαρασκευαστή φροντίστε τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώστε με μίξερ ή με τα χέρια για μερικά λεπτά, αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα και ξαναζυμώστε για 3-4 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να πλάσετε τα ψωμάκια όπως σας γράφω παραπάνω.
Υλικά
2 αυγά
2 κούπες γάλα
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι ολικής
6 κ.σ. λιναρόσπορο (από καταστήματα βιολογικών προιόντων)
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κουάκερ
2 κ.σ. ξύδι
60 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
2 κ.σ. μαγιά ξερή
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμη.Αφού τελειώσει το πρόγραμμα το βάζουμε απο την αρχή μόνο για το ζύμωμα.Στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά.Βρέχουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο κουάκερ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 17-19 λεπτά.
Για εσάς που δεν διαθέτετε αρτοπαρασκευαστή φροντίστε τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώστε με μίξερ ή με τα χέρια για μερικά λεπτά, αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα και ξαναζυμώστε για 3-4 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να πλάσετε τα ψωμάκια όπως σας γράφω παραπάνω.