Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Μαρτίου 2012

Ψωμάκια hamburger πολύ αφράτα

Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλες και όλους εσάς που θα θέλατε μια συνταγή για ψωμάκια hamburger αφράτα, νόστιμα και σπιτικά.Χρησιμοποιήστε τα για σάντουιτς, αλείψτε τα με βούτυρο και μαρμελάδες, μέλι ή μερέντα και βέβαια σαν ψωμάκια για hamburger με σπιτικά μπιφτεκάκια.




              Υλικά
2 αυγά
2 κούπες γάλα
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι ολικής
6 κ.σ. λιναρόσπορο (από καταστήματα βιολογικών προιόντων)
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κουάκερ
2 κ.σ. ξύδι
60 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
2 κ.σ. μαγιά ξερή





       Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμη.Αφού τελειώσει το πρόγραμμα το βάζουμε απο την αρχή μόνο για το ζύμωμα.Στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά.Βρέχουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο κουάκερ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 17-19 λεπτά.
    Για εσάς που δεν διαθέτετε αρτοπαρασκευαστή φροντίστε τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώστε με μίξερ ή με τα χέρια για μερικά λεπτά, αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα και ξαναζυμώστε για 3-4 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να πλάσετε τα ψωμάκια όπως σας γράφω παραπάνω.

Σοκολατένιο κέικ μπανάνας

Θα μπορούσα να πω ότι είναι μια σοκολατόπιτα με μπανάνα.Με σιγουριά σας λέω ότι είναι ένα φοβερό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει και θα μπορείτε να το σερβίρετε σαν επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή σαν συνοδευτικό με τον καφέ σας.Ένα είναι σίγουρο, αν έχετε παιδιά θα το λατρέψουν.

 


                      Υλικά
2 κούπες (400 γρ.) ζάχαρη
1 3/4 κούπας (245 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας (75 γρ.) κακάο
1 1/2 κ.γ.μπέικιν
1 1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 μπανάνες λιωμένες
1 κούπα (240 γρ.) χλιαρό νερό
1/2 κούπα (120 γρ.) γάλα
1/2 κούπα (120 γρ.) σπορέλαιο
2 βανίλιες





          Γλάσο
225 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο


        Εκτέλεση
  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 23Χ33.
  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη,αλεύρι,κακάο,μπέικιν,σόδα,αλάτι και βανίλια.Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τις μπανάνες,νερό, γάλα,λάδι.Ενώνουμε τα δύο μίγματα με ένα κουτάλι.Το μείγμα είναι αρκετά αραιό.Το αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε 35 με 40 λεπτά.
  Για να φτιάξουμε το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Καλύπτουμε το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει. 




 

light carrot cake της Σοφίας

     Όταν έχω κέφια βγάζω κάτι φοβερές συνταγές!
   




             Υλικά
25 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. φρουκτόζη
100 γρ. αλεύρι
10 γρ. αλεύρι ολικής
10 γρ. κακάο κοσκιν.
40 γρ. κουάκερ
1 βανίλια
40 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
100 γρ. νερό χλιαρό
80 γρ.καρότο τριμ.







            Εκτέλεση
     Βάζουμε σε μπολ όλα τα στέρεα υλικά:τα αλεύρια,το κουάκερ,τη φρουκτόζη,το κακάο,τη βανίλια.Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά.Ενώνουμε τα υλικά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.Βάζουμε σε ταψάκι με τις ειδικές υποδοχές για μάφιν 12 χαρτάκια και μοιράζουμε τη ζύμη.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά.
    Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο που φτιάχνουμε ως εξής:
1 philadelphia γιαούρτι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ.φρουκτόζη
1 κ.σ. κακάο
   Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με ΄ένα κο0υτάλι και αλείφουμε τα κεκάκια.