English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Μαρτίου 2014

Γαρίδες πανέ

 


 
  Υλικά
1\2 κιλό γαρίδες
1 φλιτζ. του ελλ. καφέ λάδι
χυμό ενός λεμονιού
αλατοπίπερο
1 αυγό
τριμμένη φρυγανιά



  Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε μόνο τις ουρές.Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.Τις βάζουμε σε μπολ με το λάδι και το λεμόνι και το αλατοπίπερο.Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.
   Χτυπάμε το αυγό με το αλάτι σε ένα πιά




το και σε άλλο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά.
   Πιάνουμε τη γαρίδα από την ουρά και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.Αφού κάνουμε ετσι με όλες τις γαρίδες τις απλώνουμε σε πιάτο και βάζουμε ακάλυπτο στο ψυγείο.Τηγανίζουμε σε φριτέζα σε καυτό λάδι να ροδίσουν.Βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
   Προαιρετικά σερβίρουμε  με γλυκόξυνη σάλτσα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου