Υλικά
1 κιλό γαρίδες φρέσκιες μεγάλες
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 κλαδάκια θυμάρι
1 λεμόνι βιολογικό
1 φλιτζάνι λάδι
2 κόκκους μπαχάρι
5-6 κόκκους πιππέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά.Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.Πλένουμε το λεμόνι,κόβουμε 3-4 λωρίδες από τη φλούδα (χωρίς άσπρο),και στίβουμε το λεμόνι.Βάζουμε σε μπολ τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι,και το λάδι.Μαδάμε το δεντρολίβανο και το θυμάρικαι τα ριχνουμε στις γαρίδες.Προσθέτουμε τα μπαχάρια τις φλούδες του λεμονιού και με τα δυο χέρια τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικο τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες χωρίς τη μαρινάτα.Οι γαρίδες δεν θέλουν πολλή ώρα ψήσιμο.Μόλις αλλάξουν χρώμα και ασπρίσουν είναι έτοιμες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου