Υλικά
50 γρ. σοκολατα κουβερτούρα λιωμένη
225 γρ βούτυρο
225 γρ ζαχαρη
5 αυγα
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλι
100 γρ αμύγδαλο τριμμένο πούδρα
100 γρ αλευρι
1 κουτ τ γλυκού μπέικιν
1 πρεζα αλάτι
Βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
Γλασο
150 γρ κουβερτούρα
1 κουτ τ σούπας μέλι
1κουτ τ σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε βούτυρο με ζαχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγα. Μετά τη λιωμένη σοκολατα.Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε σε μπολ και τα προσθέτουμε στο κεικ ανακατεύοντας με κουτάλι. Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλισμένη με κακάο και ψήνουμε στους 175C για 40-45 λεπτά. Ελέγχουμε με τη λάμα μαχαιριού αν έχει ψηθεί. Ξεφορμάρουμε και σκεπάζουμε με το γλασο.
Γλασο
Λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τα άλλα δυο υλικά.