English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Δεκεμβρίου 2013

Απλό κέικ πορτοκαλιού

  'Ενα κέικ απλό,εύκολο και πολύ αρωματικό.






  Υλικά
1 πακ. βούτυρο ή flora (250 γρ.)
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2-3 πορτοκάλια**
μερικές κουταλιές σούπας γάλα
500 γρ. αλεύρι*
1 πακ. μπέικιν*
1 πρέζα αλάτι*



   Εκτέλεση
  Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 10 λεπτά.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο δυνατό και προσθέτουμε εναλλάξ λίγο πορτοκάλι,μερικές κουταλιές αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Αν μας βγαίνει το μίγμα σφιχτό ρίχνουμε 3-4 κουτ. σούπας γάλα.

*Σε μπολ βάζουμε το αλευρι,το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
**Παίρνουμε τα δύο πορτοκάλια και κόβουμε από το πάνω και από το κάτω μέρος μια φέτα για να φύγουν οι άκρες.Τα κόβουμε στα τέσσερα και κάθε τέταρτο στα δυο.Τα χτυπάμε στο moulti και ελέγχουμε να μην μείνουν κομματάκια.Το τρίτο πορτοκάλι το στίβουμε και συμπληρώνουμε στο multi όσο χρειάζεται για να έχουμε μία κούπα(240 ml).
  Βουτυρώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε με μια κουτ. σούπας ζάχαρη.Ψήνουμε στους 175C για 45-50 λεπτά.Δοκιμάζουμε πάντα με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
   TIP: Σ'αυτό το κέικ μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε κόντιτα ή ψηφίδες κουβερτούρας.