Αυτή είναι η αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου για νηστίσιμα κουλουράκια.Σας τη δίνω χωρίς πολλά σχόλια γιατί οι μαμάδες έχουν πάντα δίκιο!!!!!!
Υλικά
3 ποτήρια του νερού λάδι(ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο)
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 ποτήρι του νερού σουσάμι καβουρδισμένο αρκετά
3 1/2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(όσο πάρει)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη,με το χέρι ή το μίξερ για 5 λεπτά..Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το μείγμα.Έχουμε καβουρντίσει το σουσάμι καλά,σχεδόν να μαυρίσει,και το αφήνουμε να κρυώσει.Το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα μαζί με δύο πακέτα αλεύρι.Ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει.Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 180C για 20-25 λεπτά.
Υλικά
3 ποτήρια του νερού λάδι(ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο)
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 ποτήρι του νερού σουσάμι καβουρδισμένο αρκετά
3 1/2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(όσο πάρει)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη,με το χέρι ή το μίξερ για 5 λεπτά..Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το μείγμα.Έχουμε καβουρντίσει το σουσάμι καλά,σχεδόν να μαυρίσει,και το αφήνουμε να κρυώσει.Το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα μαζί με δύο πακέτα αλεύρι.Ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει.Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 180C για 20-25 λεπτά.