English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Μαΐου 2013

Μπαβαρουαζ φράουλας με γιαούρτι

  
 Δροσερό,ελαφρύ και φραουλένιο.Τι άλλο θέλουμε;
 
 
    
          Υλικά

        550 γραμμ. φράουλες
        100 γραμμ. άχνη
        1 φύλλο ζελατίνης
        800 γραμμ. γιαούρτι
        200 γραμμ. σαβαγιάρ
        γάλα χλιαρό για το ράντισμα
        κονιάκ ή λικέρ φράουλας για το ράντισμα

           Εκτέλεση
  1. Πολτοποιούμε στο multi 250 γρ. από τις φράουλες μαζί με την άχνη. Παίρνουμε το 1/3 από αυτό το μείγμα και το ζεσταίνουμε προσθέτοντας τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να γίνει λείο το μείγμα και το προσθέτουμε στις υπόλοιπες πολτοποιημένες φράουλες. Ενσωματώνουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
  2. Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε πυρέξ και τα ραντίζουμε με λίγο γάλα και κονιάκ ή λικέρ.
  3. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα, απλώνουμε σαβαγιάρ, ραντίζουμε ξανά, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις φράουλες που έχουμε κρατήσει (τα 300 γραμμ).