Πόσες φορές πρέπει να φτιάξουμε μια τούρτα αλλά δεν έχουμε χρόνο,διάθεση ή έμπνευση;Σας δίνω παρακάτω τη συνταγή μιας εντυπωσιακής τούρτας που γίνετε πολύ γρήγορα και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη!
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα κακάο κοσκινισμένο
50 γρ. γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά.Προσθέτουμε αλεύρι και κακάο εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε με κουτάλι απαλά.Ψήνουμε σε ταψί μεγάλο.
Υλικά για την κρέμα
1 φάκελο σκόνη κρέμας για μιλ-φειγ
το ανάλογο γάλα για την κρέμα
250 γρ. σμέουρα ή φράουλες κατεψυγμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. philadelphia
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
1 κ.σ. ζάχαρη
φλούδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη σκόνη,το γάλα,το τυρί, να γίνει μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.Ρίχνουμε στην κρέμα τα φρούτα παγωμένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.Στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη σε σαντιγί και καλύπτουμε την κρέμα.Πασπαλίζουμε με τις φλούδες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να κρυώσει.
Παραλλαγές
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με αλεύρι και να έχουμε ένα παντεσπάνι λευκό.
Αντί για φλούδες σοκολάτας μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με παστέλι αμυγδάλου χονδροκοπανισμένο ή φλούδες αμυγδάλου.
Μπορείτε να ψήσετε το παντεσπάνι σε μεγάλο pyrex και να το σερβίρετε με το σκεύος ή να το ψήσετε σε μεγάλη φόρμα με κινητό πάτο και να το σερβίρετε σαν τούρτα.Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρoυμε και τα πλαϊνά της τούρτας με σαντιγί.
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα κακάο κοσκινισμένο
50 γρ. γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά.Προσθέτουμε αλεύρι και κακάο εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε με κουτάλι απαλά.Ψήνουμε σε ταψί μεγάλο.
Υλικά για την κρέμα
1 φάκελο σκόνη κρέμας για μιλ-φειγ
το ανάλογο γάλα για την κρέμα
250 γρ. σμέουρα ή φράουλες κατεψυγμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. philadelphia
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
1 κ.σ. ζάχαρη
φλούδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη σκόνη,το γάλα,το τυρί, να γίνει μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.Ρίχνουμε στην κρέμα τα φρούτα παγωμένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.Στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη σε σαντιγί και καλύπτουμε την κρέμα.Πασπαλίζουμε με τις φλούδες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να κρυώσει.
Παραλλαγές
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με αλεύρι και να έχουμε ένα παντεσπάνι λευκό.
Αντί για φλούδες σοκολάτας μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με παστέλι αμυγδάλου χονδροκοπανισμένο ή φλούδες αμυγδάλου.
Μπορείτε να ψήσετε το παντεσπάνι σε μεγάλο pyrex και να το σερβίρετε με το σκεύος ή να το ψήσετε σε μεγάλη φόρμα με κινητό πάτο και να το σερβίρετε σαν τούρτα.Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρoυμε και τα πλαϊνά της τούρτας με σαντιγί.