Ένα απλό στην παρασκευή αλλά εντυπωσιακό ορεκτικό που θα σας βγάλει ασπροπροσωπη σε επίσημα και απαιτητικά καλέσματα.
Υλικά
3 φέτες ψωμί του τοστ μαύρο
400 γρ. τυρί κρέμα (philadelhpia)
200 γρ. καπνιστό σολομό
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
άσπρο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάφανη μεμβράνη.
Στρώνουμε το ψωμί στη βάση της φόρμας.Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος.Προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε κυβάκια και το μισό μυρωδικό ψιλοκομμένο.
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. νερό.Το ζεσταίνουμε και διαλύουμε τη ζελατίνα.Την προσθέτουμε στο μείγμα.Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε πάνω από το ψωμί μέσα στη φόρμα.Παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.Αφαιρούμε από τη φόρμα το περιεχόμενο με τη βοήθεια της διάφανης μεμβράνης και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 κομμάτια.γαρνίρουμε με λίγο μυρωδικό και με τριανταφυλάκι σολομού.
3 φέτες ψωμί του τοστ μαύρο
400 γρ. τυρί κρέμα (philadelhpia)
200 γρ. καπνιστό σολομό
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
άσπρο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάφανη μεμβράνη.
Στρώνουμε το ψωμί στη βάση της φόρμας.Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος.Προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε κυβάκια και το μισό μυρωδικό ψιλοκομμένο.
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. νερό.Το ζεσταίνουμε και διαλύουμε τη ζελατίνα.Την προσθέτουμε στο μείγμα.Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε πάνω από το ψωμί μέσα στη φόρμα.Παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.Αφαιρούμε από τη φόρμα το περιεχόμενο με τη βοήθεια της διάφανης μεμβράνης και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 κομμάτια.γαρνίρουμε με λίγο μυρωδικό και με τριανταφυλάκι σολομού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου