Υλικά
1.5 κιλά Roastbeef
αλάτι, πιπέρι
50 γρ. βούτυρο ή ghee αν βρείτε
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια θυμάρι
1 κλωναράκι δεντρολίβανου
1 κουταλιά μουστάρδα
Εκτέλεση
2 μέρες πριν ετοιμάστε την μαρινάδα για το κρέας. Ζεστάνετε λίγο το λάδι και προσθέστε σε αυτό τα βότανα και το σκόρδο ελαφρά πατημένο. Αφήστε τα να τραβήξουν για περίπου 1 ώρα και να κρυώσουν εντελώς. Αλείψτε το κρέας με το λάδι και βάλτε το μαζί με τα βότανα σε μια σακούλα και φυλάξτε το στο ψυγείο για 2 ημέρες. Την ημέρα που θα το μαγειρέψετε βγάλτε το από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πιο πριν ώστε να'ρθει πάλι σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατοπιπερώστε και αλείψτε το κρέας με την μουστάρδα τρίβοντας το ελαφρά με τα χέρια σας. Ανάψτε το φούρνο στους 80 βαθμούς Και τοποθετήστε μία λαμαρίνα και πάνω σε αυτή μια σχάρα. Επειδή οι περισσότεροι φούρνοι τείνουν κάτω από τους 100 βαθμούς να γίνονται κάπως ανακριβείς, είναι καλά να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κρέατος.
Βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και περάστε το κρέας από όλες τις πλευρές, ψήνοντάς το περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το για περίπου 3 ώρες αν το θέλετε Medium ( 1 ώρα ανά 500 γρ. κρέατος) ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει μεταξύ 56 και 60 βαθμούς . Αν το θέλετε well done τότε καλά είναι να το αφήσετε να πιάσει τους 70 βαθμούς, κάπου 1,5 ώρες επιπλέον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου