Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Νοεμβρίου 2011

Πυραμίδες σοκολάτας

   Σας έχω πει ότι βρίσκω  και δοκιμάζω συνταγές από διάφορες χώρες.Αυτή λοιπόν είναι μια συνταγή από τη Ρουμανία που την έφτιαξα πρόσφατα.


 



              Υλικά για το παντεσπάνι
       6 αυγά
       6 κ.σ. ζάχαρη
       6 κ.σ. αλεύρι
       ξύσμα πορτοκαλιού  
     Χωρίζουμε σε κρόκους και ασπράδια τα αυγά.Χτυπάμε τους κρόκους με δύο κ.σ. ζάχαρη να φουσκώσουν και τα ασπράδια με 4 κ.σ. ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.Ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα.Απλώνουμε σε δύο ίδια ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 18 περίπου λεπτά, ίσα να πάρει χρώμα.
         
             Υλικά για την κρέμα
    4 αυγά
    400 γρ. ζάχαρη
    4 κ.σ. νερό
    3 κ.σ. κονιάκ
    100 γρ. κακάο
    2 συσκευασίες μαργαρίνη
    Χτυπάμε αυγά, ζάχαρη, και νερό και τα βάζουμε σε μπεν μαρί να φουσκώσουν.Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και αφήνουμε να κρυώσει.Ενώνουμε το μείγμα του κακάο με τις μαργαρίνες και το κονιάκ και η κρέμα μας είναι έτοιμη.Ενώνουμε τα δύο παντεσπάνια με λίγη κρέμα και με κορνέ με μεγάλο στόμιο κάνουμε παράλληλες γραμμές κρέμας από πάνω.Κάνουμε μια δεύτερη σειρά με γραμμές κρέμας αλλά αυτή τη φορά αφήνουμε μια σειρά κενή.Παγώνουμε στο ψυγείο.
         
         Υλικά για το γλάσο
 
    200 γρ κουβερτούρα
    150 γρ. κρέμα γάλακτος
    50 γρ. βούτυρο
   Βάζουμε σε κατσαρολάκι στη φωτιά να ενωθούν τα υλικά χωρίς να βράσουν.Περιχύνουμε το γλύκισμα αφού αφήσουμε να κρυώσει ελαφρά.
  Κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε ατομικές παστούλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου