English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με μαρμελάδα

    Αυτά τα κουλουράκια τα έφτιαξα πέρισι τα χριστούγεννα.Ένα πράγμα θα σας πω: ίσα που πρόλαβα να τα γεμίσω με τη μαρμελάδα.
 
         
 
 
 
                Υλικά
 
           150 γρ. αλευρι
           60 γρ. ζαχαρη
           1 πρεζα αλατι
           50 γρ. τριμμενη καρυδα
           100 γρ. βουτυρο αγελαδινο
           1 κροκο αυγου
           ζαχαρη αχνη
           80 γρ. μαρμελαδα της αρεσκειας σας
                     
                Εκτέλεση
  1. Ανακατευουμε το αλευρι,το αλατι και την καρυδα. Προσθετουμε το βουτυρο και τον κροκο και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μαζι.
  2. Τυλιγουμε τη ζυμη με μια πλαστικη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
  3. Στη συνεχεια κανουμε το ζυμαρι σε ενα ρολο 2 εκατοστα παχυ περιπου και το κοβουμε ανα 1 εκατοστο. Καθε ενα κομματι το κανουμε μπαλιτσα και με τον αντιχειρα μας ανοιγουμε μια τρυπουλα στο κεντρο του.
  4. Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 10-12 λεπτα σε ενα ταψι με λαδοκολλα.
  5. Αφου κρυωσουν τα πασπαλιζουμε με αχνη και γεμιζουμε την τρυπουλα με μαρμελαδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου