Αυτά τα κουλουράκια τα έφτιαξα πέρισι τα χριστούγεννα.Ένα πράγμα θα σας πω: ίσα που πρόλαβα να τα γεμίσω με τη μαρμελάδα.
Υλικά
150 γρ. αλευρι
60 γρ. ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
50 γρ. τριμμενη καρυδα
100 γρ. βουτυρο αγελαδινο
1 κροκο αυγου
ζαχαρη αχνη
80 γρ. μαρμελαδα της αρεσκειας σας
Εκτέλεση
- Ανακατευουμε το αλευρι,το αλατι και την καρυδα. Προσθετουμε το βουτυρο και τον κροκο και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μαζι.
- Τυλιγουμε τη ζυμη με μια πλαστικη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
- Στη συνεχεια κανουμε το ζυμαρι σε ενα ρολο 2 εκατοστα παχυ περιπου και το κοβουμε ανα 1 εκατοστο. Καθε ενα κομματι το κανουμε μπαλιτσα και με τον αντιχειρα μας ανοιγουμε μια τρυπουλα στο κεντρο του.
- Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 10-12 λεπτα σε ενα ταψι με λαδοκολλα.
- Αφου κρυωσουν τα πασπαλιζουμε με αχνη και γεμιζουμε την τρυπουλα με μαρμελαδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου