Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Νοεμβρίου 2011

Κις λορεν


 



Αν είστε λάτρης της κις Λορέν αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει!!!!Είναι η πιο τέλεια που έχω δοκιμάσει.Τη φτιάχνω τα τελευταία 15 χρόνια και ....έχει φανατικούς οπαδούς!!!
                        

                
              Ζύμη
      1 farin-up
      250 γρ. βούτυρο
      1 γιαούρτι
      2 αυγά
      1/2 κ.γ. αλάτι
     Μαλακώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε αυγά-γιαούρτι-αλάτι.Ακολουθεί το αλεύρι.μοιράζουμε στα τρία. Βάζουμε τα δύο στην κατάψυξη και σκεπάζουμε το ένα.
          
              Γέμιση
     1 τυρί κρέμα (philadelphia)
     2 αυγά
     300 γρ. φέτα χονδροκομμένη
     150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
     1 φλ. τυρί τριμμένο
     1ποτήρι γάλα
     2 κ.σ.αλεύρι
     2 κ.σ. βούτυρο
   Κάνουμε μπεσαμέλ με βούτυρο- αλεύρι- γάλα.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα αυγά.Στο τέλος τα τυριά και το ζαμπόν.Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα.Αδειάζουμε την κρύα γέμιση στην τάρτα,πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 45' στους 180 βαθμούς.
   Μπορούμε να κάνουμε παραλλαγές στη γέμιση.Επιλογές υλικών:ρίγανη, άνηθο πιπεριές, μανιτάρια, μπρόκολο, σπαράγγια, μπέικον κ. α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου