English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Φεβρουαρίου 2014

Ντελικάτη τούρτα

Μερικές φορές όταν η έμπνευση περισεύει γίνονται μικρά θαύματα.Μια τέτοια συνταγή θα δείτε παρακάτω.Επειδή η τούρτα έγινε ανάρπαστη πρόλαβα να φωτογραφίσω την τελευταία γωνία που έμεινε για μένα!!!!



Υλικά για τη βάση
200 γρ. τριμ. αμύγδαλο
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
 Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υπόλοιπα υλικά μέσα στα αυγά.Λαδώνουμε ένα pyrex αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 C.

Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
80 gr. άνθος αραβοσίτου βανίλια
8 κ.σ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγού
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και μόνο 100 γρ. από το γάλα.Χτυπάμε με σύρμα το μείγμα.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το μείγμα.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Υλικά για τη σος
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. γάλα
40 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι  σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα.

Συναρμολόγηση
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι που ψήσαμε το καλύπτουμε με την κρέμα.Αν θέλουμε μπορούμε να αραιώσουμε 3-4 κ.σ.  μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό και ποτίζουμε την επιφάνεια πριν ρίξουμε την κρέμα.Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη σος σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου