Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Δεκεμβρίου 2013

Μελομακάρονα μπουκίτσες

    Για να μην κάνουμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια φέτος σας έχω μελομακάρονα σε μέγεθος μπουκιάς με το καρύδι ανακατεμένο στη γέμιση,μοσχοβολάνε μέλι και είναι τραγανά απ' έξω και μελωμένα μέσα.Δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε!!!




    Υλικά
550 γρ. ελαιόλαδο
1κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
1 κουτ.μοσχοκάρυδο
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καρύδια τριμμένα στο moulti
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κουτ. γλυκ. μπέικιν
3 κουτ. σούπας ζάχαρη

   Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό

 


   Εκτέλεση
  Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι,το χυμό,το ξύσμα και τη ζάχαρη.Τα χτυπάμε με ένα σύρμα να ενωθούν.Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,τα μπαχαρικά,τα καρύδια,το σιμιγδάλι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Τα αδειάζουμε όλα με τη μία στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.Δεν θέλει καθόλου ζύμωμα,ίσα να βραχεί το αλεύρι.

 

   Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη το πιέζουμε με την παλάμη μας να ανοίξει σε ένα φύλλο χοντρό σαν το δάχτυλό μας και κόβουμε με κουπ-πατ στρογγυλά διαμέτρου 2-3 εκ. για να έχουμε μελομακάρονα μπουκίτσες.Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175C για 10-12 λεπτά να ροδίσει απαλά ο πάτος του μελομακάρονου.
  Μόλις βάλουμε το πρώτο ταψί να ψήνετε ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά ακριβώς.
  Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και με κουτάλα τα περιχύνουμε με το μισό σιρόπι.Τα γυρίζουμε μια φορά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  Ψήνουμε και το δεύτερο ταψί 2-3 λεπτά λιγότερο γιατί καίει ο φούρνος μας.λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο ζεσταίνουμε ξανά το σιρόπι και σιροπιάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου