English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Δεκεμβρίου 2013

κουραμπιεδες 2013





     Όταν νομίζεις ότι έχεις την τέλεια συνταγή δεν ψάχνεσαι για κάτι καλύτερο!Όταν όμως πειράξεις λίγο τη συνταγή σου και την κάνεις ακόμη καλύτερη, είναι ένας λόγος να τη μοιραστείς με τους φίλους σου.

            Υλικά
500 γρ. βούτυρο (2 πακέτα)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κούπες αλεύρι
1 κουτ. γλ. μπέικιν
1 ποτηράκι του λικέρ μαστίχα
3 βανίλιες
1/2 κούπα αμύγδαλα αλεσμένα
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα



     
            Εκτέλεση
   Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ για 15 λεπτά .Προσθέτουμε το λικέρ και τις βανίλιες.Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν και το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε με το χέρι να ενσωματωθούν τα υλικά.Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

 
  
     Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Εγώ τους "κόβω" με το σκουπ που σερβίρουμε παγωτό.Έτσι γίνονται ομοιόμορφοι και ψήνονται σωστά.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει ο πάτος τους.
   Τους αφήνουμε να κρυώσουν.Κοσκινίζουμε σε μια πιατέλα μια στρώση άχνη ζάχαρη,τοποθετούμε από πάνω μια σειρά κουραμπιέδες,τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και συνεχίζουμε το ίδιο με τους υπόλοιπους. Γίνονται 30 μεγάλα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου