Αυτή είναι η αγαπημένη τάρτα μήλου όλης της οικογένειας!
Υλικά
Ζύμη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι
1 αυγό
Βάζουμε όλα τα υλικά στο moulti και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.Όταν αρχίσει να δένει η ζύμη την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Γέμιση
7-8 μήλα πράσινα
1/2 κούπα ζάχαρη
λίγη κανέλα
2 κ.σ.σταφίδες ξανθές
2 κ.σ. βούτυρο
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα μήλα.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε στη φωτιά να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Επικάλυψη
50 γρ.βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια
Ζυμώνουμε με τα δάχτυλα τα 3 πρώτα υλικά.Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και βάζουμε στην κατάψυξη.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.Με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας την απλώνουμε σε μια φόρμα με σούστα.Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και τη στρώνουμε με ένα κουτάλι.Βγάζουμε την επικάλυψη από την κατάψυξη και την τρίβουμε με τα χέρια πάνω από τη γέμιση.Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με έξτρα ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε στους 180C για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε με σαντιγί ή με παγωτό...ή σκέτη!!!!!!
Υλικά
Ζύμη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι
1 αυγό
Βάζουμε όλα τα υλικά στο moulti και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.Όταν αρχίσει να δένει η ζύμη την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Γέμιση
7-8 μήλα πράσινα
1/2 κούπα ζάχαρη
λίγη κανέλα
2 κ.σ.σταφίδες ξανθές
2 κ.σ. βούτυρο
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα μήλα.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε στη φωτιά να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Επικάλυψη
50 γρ.βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια
Ζυμώνουμε με τα δάχτυλα τα 3 πρώτα υλικά.Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και βάζουμε στην κατάψυξη.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.Με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας την απλώνουμε σε μια φόρμα με σούστα.Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και τη στρώνουμε με ένα κουτάλι.Βγάζουμε την επικάλυψη από την κατάψυξη και την τρίβουμε με τα χέρια πάνω από τη γέμιση.Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με έξτρα ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε στους 180C για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε με σαντιγί ή με παγωτό...ή σκέτη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου