Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Μαρτίου 2012

Φρέσκα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Συμφωνώ ότι θέλει πολύ χρόνο.Αλλά,όποιος από σας το επιχειρήσει, θα συμφωνήσει μαζί μου ότι η γεύση είναι ασύγκριτη και ουδέ μία σχέση έχει με την παρασκευή με λαζάνια του εμπορίου.



          Υλικά για τα λαζάνια
4 αυγά
400 γρ. αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα μόνο ολικής γιατί θέλω τα ζυμαρικά μου να είναι ολικής.Αν εσείς αγοράζετε τα κανονικά ζυμαρικά χρησιμοποιήστε άσπρο αλεύρι στη μπλε συσκευασία).

          Υλικά για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 καρότο μέτριο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
      Τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά(εκτός του μαϊντανού)ψιλοκομμένα με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τον κιμά και αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας στον πάτο της κατσαρόλας και ενσωματώνουμε με τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τη δάφνη,αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.Βράζουμε για μισή ώρα.
     

     Εκτέλεση
   Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι. Παίρνουμε μια ζύμη σκληρή, η οποία δεν θέλει ιδιαίτερο ζύμωμα.Την τυλίγουμε με μεμβράνη για 15-20.


   Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο με τη μηχανή.Αλευρώνουμε το τελικό φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες 25 εκ.Βάζουμε τις αλευρώμενες λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη.


Βράζουμε αλατισμένο νερό σε πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα λαζάνια ένα-ένα βράζοντας για 1-2 λεπτά.




  Λαδώνουμε pyrex και στρώνουμε 3-4 φύλλα καλύπτοντας τον πυθμένα του ταψιού.Απλώνουμε με κουτάλι 2-3 κουταλιές κιμά.Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές κεφαλοτύρι.Επαναλαμβάνουμε με λαζάνια-κιμά-τυρί κάνοντας 6-7 στρώσεις και τελειώνοντας τα υλικά.
  Κάνουμε μπεσαμέλ και προσθέτουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 αυγά χτυπημένα, αλατοπίπερο και 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο.Περιχύνουμε τα λαζάνια, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και 3 κ.σ. κεφαλοτύρι.
  Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180C.Αφήνουμε για μισή ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου