Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29 Αυγούστου 2012

Super τάρτα με νεκταρίνια





        Όταν έπεσε στα χέρια μου αυτή η συνταγή δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο καλή. Ομολογώ ότι η προσθήκη μπαλσάμικου ήταν η αφορμή για να φτιάξω αυτή τη συνταγή.Όσο για το αν μας άρεσε ένα θα σας πω:Μέχρι να τελιωσω με τη φωτογράφιση του πιάτου, η υπόλοιπη τάρτα ...είχε κάνει φτερά!!!!!


           Υλικά
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο παγωμένο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
3-4 κ.σ. νερό ή χυμό πορτοκάλι
6-7 νεκταρίνια
1/2 κ.γ. κανέλα
10 φύλλα μεντας και λουίζας
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο 
 20 γρ. βούτυρο
40 γρ. αμύγδαλα χονδροκοπανισμένα


 
   

      Εκτέλεση
    Κόβουμε το βούτυρο σε  κύβους και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το αλεύρι.Ζύμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα να γίνει τρίμματα το μείγμα.Ρίχνουμε το γάλα και όσο νερό χρειαστεί ζυμώνοντας συνέχεια μάχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα και βάζουμε στο ψυγείο.
   Κόβουμε τα νεκταρίνια σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε σε μπολ.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο, ρίχνουμε τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα.
   Βγάζουμε τη ζύμη και τα νεκταρίνια από το ψυγείο. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τα αμύγδαλα και απλώνουμε τα νεκταρίνια κυκλικά αφού τα στραγγίσουμε από το ζουμί τους.Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ζουμί με το βουτυρο να βράσει για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε τα νεκταρίνια.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά.
   Σέρβιρουμε ζεστή ή κρύα με κρέμα γάλακτος ή παγωτό!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου