Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Αυγούστου 2012

Σπιτική τέλεια σφολιάτα

     


     Υλικά
1 farin up
1 σόδα (υγρή)
1βούτηρο
στη μύτη του κουτ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη

         Εκτέλεση
    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε τη σόδα σιγά-σιγά και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη.Αλευρώνουμε μία επιφάνεια εργασίας και εκεί ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο χοντρό σε ορθογώνιο σχήμα.Κόβουμε σε 3 λωρίδες κάθετα και σε τρεις οριζόντια ώστε να έχουμε 9 κομμάτια ζύμης.Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε 8 φέτες και κάνουμε μία στοίβα βάζοντας φύλλο ζύμης-βούτυρο εναλλάξ.Πιέζουμε ελαφρά τη στοίβα μας και τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη.

 

Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε σε παραλ/μο σχήμα με τη βοήθεια ενός πλάστη.Διπλώνουμε στα τρία φτιάχνοντας μια λωρίδα.Διπλώνουμε και τη λωρίδα στα τρία και βάζουμε ξανά στο ψυγείο.Σε μισή ώρα η ζύμη μας είναι έτοιμη προς χρήση.






   Είναι τέλεια για κρουασάν σκέτα ή με σοκολάτα, πραλίνα,άλλες γλυκιές ή αλμυρές κατασκευές και ότι άλλο φανταστείτε!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, μπορείτε να μου πείτε όταν λέτε σόδα υγρή στην συνταγή της σφολιάτας εννοείται αυτή που πίνουμε? Αλλά πόση ποσότητα 250μλ ή 330μλ? Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή