Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Αυγούστου 2012

Σαμιώτικες τηγανίτες








      Σήμερα θα σας δώσω μια αγαπημένη συνταγή, τις τηγανίτες.Είναι η εξελιγμένη εκδοχή της τηγανίτας που θυμάμαι να φτιάχνει η γιαγιά μου για να με περιποιηθεί."Τα κατμέρια" όπως τα έλεγε εκείνη ήταν η αγαπημένη μου λιχουδιά και τώρα έχει γίνει αγαπημένη των παιδιών μου.
     Τηγανίτες ή κατμέρια λοιπόν,δεν έχει σημασία το όνομα.Σερβίρονται με τριμμένο τυρί, μέλι ή πετιμέζι και γίνονται ανάρπαστες. Σας έχω φωτογραφίες της προετοιμασίας αλλά επειδή εξαντλήθηκαν.... άμεσα! δεν πρόλαβα να σας τις δείξω έτοιμες!!!Υπόσχομαι να επανέλθω με φωτογραφίες.




     Υλικά
1/2 kgr. αλεύρι
1 φλ. του ελλ. καφέ λάδι
1 αυγό
3 φλ. του ελλ. καφέ νερό
2-3 κ.σ. γιαούρτι
2κ.γ. μπέικιν

    Εκτέλεση
  Βάζουμε στο μπολ του μίξερ αλεύρι,μπέικιν και λάδι.Τρίβουμε με τα χέρια να "λαδωθεί" όλο το αλεύρι.Ρίχνουμε το αυγό, το νερό και ζυμώνουμε αργά προσθέτοντας όσο γιαούρτι χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 1/2 ώρα.
  Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ανοίγουμε σε πιτάκι.Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Μόλις φουσκώσει και πάρει χρώμα το γυρίζουμε και απ'την άλλη πλευρά.Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι και σερβίρουμε ζεστές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου