Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Ιουλίου 2012

Τούρτα γενεθλίων




    Αυτή είναι η τούρτα που έφτιαξα φέτος στα γενέθλια της κόρης μου.Ο χρόνος περιορισμένος και μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχε ....έμπνευση!!!! για το θέμα της τούρτας. Αποτέλεσμα?να αυτοσχεδιάσω μια ημέρα πριν το ...party!!!Αυστηρός όρος: να είναι σοκολατένια.



  Υλικά για το παντεσπάνι
9 αυγά
2 1/2 κούπας ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα κακάο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. γάλα
  Εκτέλεση
  Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 min να φουσκώσουν και να διπλασιάσουν τον όγκο τους.Στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα άλλα υλικά με τη σειρά.Αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί βουτηρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 175C για 1 ώρα.Εγώ χρησιμοποίησα ταψί μιας χρήσης αλουμινίου.Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
  Το κόβουμε οριζόντια σε 3 φέτες.

Υλικά για τη γέμιση
     σιρόπι
1/2 κούπας σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού
3/4 κούπας γάλα
  Διαλύουμε το σιρόπι με το γάλα .

   κρέμα Νο 1
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί(χωρίς ζάχαρη)
1 γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
100 γρ. τρίμμα σοκολάτας
   Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο.Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη σαντιγί και το γιαούρτι.Ανακατεύουμε απαλά τα τρίμματα σοκολάτας .

  κρέμα Νο 2
1 Βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα βύσσινα κονσέρβα σε σιρόπι
  Χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη να φουσκώσει.Προσθέτουμε τα βύσσινα στραγγισμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
1 κιλό σαντιγί

Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε πιατέλα μια φέτα παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα.Καλύπτουμε με την άλλη φέτα παντεσπάνι.Σιροπιάζουμε και απλώνουμε την κρέμα βύσσινο.Τέλος βάζουμε την τελευταία φέτα παντεσπάνι , σιροπιάζουμε και καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.Αν έχουμε χρώματα βάφουμε τη σαντιγί και κάνουμε τη διακόσμηση της επιλογής μας.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου