English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4 Μαΐου 2012

Κερασόπιτα

1 κονσέρβα κομπόστα κεράσια χωρίς κουκούτσι είναι κάπου στα 720 γρ
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 φακελάκι ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (από αυτή που την βράζουμε)
2 κ,σ ζάχαρη
200 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
2 βανιλιες
1/2 κ.γ. μπεικιν
250 γρ μαργαρίνη με λίγα λιπαρά  λιωμένη
200 γρ αμυγδαλοπαστα έτοιμη
λίγη άχνη για το ντεκόρ
Οδηγίες



Στραγγίζουμε τα κεράσια.Στο χυμό τους προσθέτουμε νερό να γίνει στα 500 ml.παίρνουμε 100 ml απο αυτό και ανακατεύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου με τις 2 κ,σ ζαχαρη.Βράζουμε τον υπόλοιπο χυμό και ρίχνουμε μέσα το κορν φλαουρ. Αφήνουμε να βράση 1 λεπτό και να γινει μια κρέμα, ρίχνουμε μέσα και τα στραγγισμένα κεράσια

Κόβουμε την αμυγδαλοπαστα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στα κεράσια
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι ,βάζουμε σε λεκάνη την λιωμένη και λίγο κρύα μαργαρίνη,την ζάχαρη ,τις βανιλιες,το αλάτι το αυγό,και το αλεύρι με το μπεκιν και με τα χέρια μας τα τρίβουμε οχι ΖΥΜΩΜΑ

Παίρνουμε το 2|3 από την ζύμη και την βάζουμε στην φόρμα, το πατάμε να παει και λιγο στα πλάγια, ρίχνουμε μέσα τα κεράσια και απλώνουμε να πάνε παντου, την υπόλοιπη ζύμη την πασπαλίζουμε επάνω στα κεράσια
Ψήνουμε για 35 λεπτά, όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό αυτό με ότι άλλο φρέσκο φρούτο ,
μόνο που θα κάνετε πρώτα τα φρούτα σας κομπόστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου