English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16 Μαρτίου 2012

Σπιτικο κεικ μηλου της Σοφιας


        Είμαι σίγουρη ότι δεν έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο! Είναι ο καλύτερος συνδυασμός υλικών
και γεύσης!!!!

       

                   Υλικά
   6 μήλα
   1κ.σ. κανέλα
  5 κ.σ. ζάχαρη καστανή

  2 3/4 κούπας αλεύρι κοσκινισμένο
  1 κ.σ. μπέικιν
  1 κ.τσ. αλάτι
  1 κουπα σπορελαιο
  2 κούπες ζάχαρη
  1/4 χυμό πορτοκάλι
  2 1/2 κ. τσ. βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
  4 αυγά
  1 κούπα καρύδια (προαιρετικα)

                  Εκτέλεση
       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Βουτηρώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.Τα ανακατεύουμε με την κανελα και τη ζάχαρη.
       Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν, αλάτι. Σε αλλο μπολ χτυπάμε το λάδι το χυμό τη ζάχαρη και τη βανίλια.Ενώνουμε τα δύο μίγματα και μετα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα τη φορά.
       Ρίχνουμε στη φόρμα το μισό μίγμα του κέικ και απλώνουμε από πάνω τα μισά μήλα.Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα κασι τα υπόλοιπα μήλα.Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα στέγνη. 
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου