Υλικά
250 ml.ηλιέλαιο
250 ml.χυμό πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
11/2 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρίφαλο
750 γρ. αλεύρι
σουσάμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ ζάχαρη,baking,σόδα,κανέλα,γαρίφαλο και αλεύρι.
Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και
το χυμό πορτοκάλι.Ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπάλες.
Τις ανοίγουμε σε λεπτά στρόγγυλα μαπαστούνια μάκρους 30 εκ.
Κυλάμε μέσα σε σουσάμι και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τα ρολά διαγώνια
σε κομμάτια 1 εκ.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο και συνεχίζουμε το
φούρνισμα άλλη μισή ώρα στους 150 βαθμούς να
ξεραθούν καλά τα παξιμαδάκια μας.
Δεν έχετε δοκιμάσει ωραιότερα παξιμαδάκια και κρατάνε
πάρα πολύ καιρό κλεισμένα καλά σε κουτί μπισκότων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου