Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Φεβρουαρίου 2012

english devon scones(αγ γλικά ψωμάκια)

       Υλικά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
40 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, τεμαχισμένο σε κύβους
150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
     
   Εκτέλεση

  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κυβάκια βουτύρου και «τρίβουμε» το μείγμα με τα χέρια μας (βλ. φωτ. 1) μέχρι να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ζυμώνοντας παράλληλα με το χέρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή (δεν θα βγει πολύ λεία). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 4 - 5 εκ. Με ένα κουπάτ διαμέτρου 5 εκ. ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε μικρούς δίσκους (βλ. φωτ. 2). Τους βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και μ' ένα πινέλο τους αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό (βλ. φωτ. 3). Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα (βλ. φωτ. 4). Βγάζουμε τα ψωμάκια (σκόουνς) από το φούρνο και τα ακουμπάμε σε σχαρίτσα για να κρυώσουν. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με βούτυρο ή με ξινόκρεμα. Συνοδεύουμε με διαφόρων ειδών μαρμελάδες. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα προτείνουμε και στην αλμυρή εκδοχή τους, με τυρί. Καταναλώνονται αυθημερόν.




Συνοδεύουμε με Τσάι, όπως επιβάλλει το αγγλικό τελετουργικό, ή με καφέ.

Συμβουλή Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγες σταφίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου