Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Ιανουαρίου 2012

Χειμωνιάτικη ζεστή σοκολάτα



 

3/4 φλ. κακάο (χωρίς ζάχαρη) καλής ποιότητας
100 γρ κουβερτούρα
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
1/4 φλ. ζάχαρη
1 γεμάτη κ.σ. κανέλα
4 βανίλιες
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σταγόνες της κουβερτούρας) μέσα σε ένα μπλέντερ. Την κουβερτούρα πρέπει να την έχετε κόψει κομμάτια πριν τη βάλετε μέσα για να μη χαλάσει το μπλέντερ σας.
  2. Αφήστε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Βάλτε τη σκόνη και τις σταγόνες της κουβερτούρας σε ένα βάζο.
  4. Όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, βάλτε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα φλυτζάνι γάλα και ζεστάνετέ το μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ζεσταθεί καλά η σοκολάτα σας.
  5. Το μείγμα κρατάει για 6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου