Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Ιανουαρίου 2012

Βάφλες



  •       1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις



    • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
    • 1/4 κουταλάκι αλάτι
    • 2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
    • 3 αυγά χωρισμένα
    • 1 κούπα γάλα
    • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
    • 1/4 κουταλάκι βανίλια
    • 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
    • 1/2 κουταλάκι κανέλα

    Εκτέλεση
    Κοσκινίστε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και βάλτε τα στο πολυμίξερ. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια των αυγών κι ανακατέψτε τα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε τα μαζί με τη βανίλια, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο στο πολυμίξερ και χτυπήστε τα 1', ώσπου να ενωθούν σ' ένα λείο μίγμα. Χτυπήστε τ' ασπράδια σε απαλή μαρέγκα κι ανακατέψτε την απαλά με το μίγμα της ζύμης. Ψήστε τις βάφλες, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής σας. Μην τις στοιβάσετε τη μια πάνω στην άλλη, γιατί θα νοτίσουν. Για να διατηρηθούν ζεστές και κριτσανιστές, βάλτε τες στη σχάρα του φούρνου, στους 95 βαθμούς Κελσίου. Για να τις διατηρήσετε, βάλτε τες στην κατάψυξη, τυλιγμένες μία, μία σε πλαστική μεμβράνη.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου