Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Ιανουαρίου 2012

Ραβανί με πορτοκάλι και γιαούρτι

  •  
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χονδρό σιμιγδάλι
1 κούπα φαρινάπ
1 κούπα μαργαρίνη
1 βανίλια
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
2 πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα)
3 αυγά
              Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 κ.σ. μέλι
φλούδες από μισό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
  1. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ τα 3 πρώτα υλικά της συνταγής , σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα, για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υγρά της συνταγής, ανακατευοντας με κουτάλι να ομογενοποιηθούν καλά.
  3. Τη σόδα τη διαλύουμε στο χυμό.
  4. Τέλος προσθέτουμε το φαρινάπ και τη βανίλια.
  5. Αδειάζουμε σε 28-30 νούμερο πυρέξ και ψήνουμε στους 180* στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για 40 λεπτά.
  6. Αμέσως φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το λικέρ, το οποίο προσθέτουμε αφού σβήσουμε το μάτι. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  7. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και μετά το σιροπιάζουμε με κουτάλι της σούπας λίγο λίγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου