Υλικά
1 φλυτζάνι ταχίνι
2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 σφηνακοπότηρο κονιάκ
2 φαρίνες ολικής άλεσης
2 κουταλιές του γλυκού σόδα
λίγο αλάτι
1 πιάτο με νερό
1 πιάτο με σποράκια και σουσάμι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε 1 φλυτζάνι ταχίνι, 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι, 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο, 1 σφηνακοπότηρο κονιάκ, προσθέτοντας ακόμα 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές του γλυκού σόδα και το αλάτι.
Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά.
Πλάθουμε κουλουράκια (όσο πιο λεπτά τόσο πιο τραγανά και νόστιμα), τα βουτάμε στο πιάτο με το νερό και μετά στο πιάτο με τα σποράκια και το σουσάμι. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 15-18 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου