English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4 Δεκεμβρίου 2011

χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread 2

  

    Αυτή είναι η αυθεντική  συνταγή μπισκότου για τα υπέροχα αυτά σπιτάκια που βλέπουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων στα ζαχαροπλαστεία.Όποιες από εσάς έχετε τη διάθεση, μπορείτε να φτιάξετε πατρόν από λαδόκολλα για τέσσερις τοίχους και τη σκεπή. Ανοίγετε φύλλο και κόβετε σύμφωνα με το πατρόν.Ενώνετε τα ψημένα και κρύα κομμάτια με το γλάσο και διακοσμητε με καραμελίτσες και smarties.
 

  Υλικά
  •  250 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  •  1 φλιτζ. μελάσα
  •  4 κ.τσ. ginger
  •  3κ.γ.κανέλα
  •  1κ.γ. γαρύφαλλο
  •  1 κ.γ. σόδα
  •  1 βανίλια
  •  1/2 κ.γ. μπέικιν
  •  750 γρ. αλεύρι μπλε κοσκινισμένο


             Εκτέλεση
    Χτυπάμε ζάχαρη και βούτυρο να ασπρίσουν.Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το ginger και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι.Αφού έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, παίρνουμε κομμάτια σαν μανταρίνι και τα ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.Κόβουμε με κουπ πατ σε σχέδια της αρεσκείας μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.



          Γλάσο
  1 ασπράδι
  2 φλιτζ. ζάχαρη περίπου
  1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  λίγη βανίλια
     Χτυπάμε με ένα σύρμα το ασπράδι και το χυμό λεμονιού.Ρίχνουμε  ζάχαρη τόση ώστε να έχουμε ένα σφιχτό γλάσο.Γαρνίρουμε τα μπισκότα με το γλάσο και αν θέλουμε κολλάμε smarties

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου