English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιέδες με ξηρούς καρπούς

     Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω καταλήξει μετά από πολλές δοκιμές και δεν την αλλάζω τα τελευταία χρόνια.Κάνω όμως μικρές παραλλαγές κάθε φορά:
  •  όπου ξηροί καρποί δοκιμάστε αμύγδαλα ή κάσιους
  •  παραλείψετε τους ξηρούς καρπούς πλάστε μικρά μπαλάκια και κλείστε στο κέντρο τους ένα φουντούκι ολόκληρο ή ένα κερασάκι μαρασκίνο ή γλασέ
  •  βάλτε τη noutela(μερέντα) στο ψυγείο να σφίξει.Με ένα κουταλάκι του τσαγιού πάρτε ποσότητα 
  •  ενός φουντουκιού και κλείστε τη στο κέντρο της ζύμης.Πλάθετε στρογγυλό.
                     


             Υλικά
        1 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο
        1φλιτζ. βούτυρο lurpak
        1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
        1 φλιτζ. ξηρούς καρπούς
        4 φλιτζ. αλεύρι το μπλε
        2 βανίλιες
        ανθόνερο
        ζάχαρη άχνη (περίπου 1/2 κιλό) προσθέτουμε 3-4 βανίλιες
              
                      Εκτέλεση
      Χτυπάμε τα βούτυρα με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και ζυμώνουμε με το χέρι.Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε ακόμα λίγο.Περιορίζουμε το ζύμωμα στο ελάχιστο δυνατό για να μην σφίξει το μείγμα μας.Αν μας κολλάει στα δάχτυλα η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
     Κόβουμε κουραμπιεδάκια με κουπ πατ ή πλάθουμε στρογγυλά.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς 20 λεπτά τους κουραμπιέδες και 14 λεπτά τις μπουκίτσες.Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμα.Κοσκινίστε άχνη ζάχαρη σε μια επιφάνεια. Ακουμπήστε πάνω τους κουραμπιέδες και καλύψτε τους με αρκετή κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.Μια μοντέρνα εναλακτική είναι αντί της ζάχαρης να καλύψετε τους κουραμπιέδες με σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή λευκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου