Νόστιμα, γρήγορα και πετυχαίνουν πάντα!!!!Για παιδικά πάρτυ,για το σχολείο, για τη δουλειά, για κάτι γρήγορο, σας λύνει τα χέρια.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. Φυτική μαργαρίνη vitam
1 κ.γλ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη
150 γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ φλ. Μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
2 αυγά
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε φύλλο με τη ζύμη και κόβουμε μικρούς δίσκους διαμέτρου 8 με 10 εκατοστών. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε δίσκο και κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα. Αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που το ν έχουμε ενώσει με 1 κουταλιά γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. Φυτική μαργαρίνη vitam
1 κ.γλ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη
150 γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ φλ. Μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
2 αυγά
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε φύλλο με τη ζύμη και κόβουμε μικρούς δίσκους διαμέτρου 8 με 10 εκατοστών. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε δίσκο και κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα. Αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που το ν έχουμε ενώσει με 1 κουταλιά γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου