Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
450 γρ. μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
125 γρ. βούτυρο
400 ml ξηρό κρασί
50 ml μαδέρα
3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
3-4 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
λίγο θυμάρι
2 κ. σ. κόκκινου πιπεριού χοντροκομμένου
100 ml χυμό λαχανικών
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρασί, τη μαδέρα, το βαλσάμικο, τα κρεμμυδάκια, τη δάφνη, και το θυμάρι.Βάζουμε μέσα το κρέας για 2-3 ώρες.
Βγάζουμε το κρέας και το στεγνώνουμε.Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε στο λάδι και σε λίγο βούτυρο.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 15-20 λεπτά ακόμη.Σοτάρουμε στο μισό βούτυρο τα μανιτάρια3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
Φιλτράρουμε τη μαρινάτα και τη βράζουμε για 20'.Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και τη ρίχνουμε στα μανιτάρια.Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου