Με τα σεκέρ παρέ δεν μπορείς να φας μόνο ένα!!!!!
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 γρ. μαστίχα
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
2 αυγά
1/2 κγρ. αλεύρι μαλακό
σιρόπι
500 γρ.ζάχαρη
500 ml.νερό
500 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και με τα ποδαράκια ζύμώνουμε.Παίρνουμε μια ζύμη μαλακή και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά στο ψυγείο, αφού την τυλίξουμε σε διάφανη μεμβράνη.Πλάθουμε μπαλάκια στρογγυλά τα πιέζουμε λίγο από πάνω και τα τοποθετούμε σε ταψί.Παραδοσιακά καρφώνουμε ένα φιστίκι αιγήνης η άλλο ξηρό καρπό στο κέντρο του και ψήνουμε στους 180ο C για 20 λεπτά.Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι το οποίο πρέπει νε είναι χλιαρό και το ρίχνουμε στο ταψί που μόλις βγάλαμε από το φούρνο.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 γρ. μαστίχα
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
2 αυγά
1/2 κγρ. αλεύρι μαλακό
σιρόπι
500 γρ.ζάχαρη
500 ml.νερό
500 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και με τα ποδαράκια ζύμώνουμε.Παίρνουμε μια ζύμη μαλακή και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά στο ψυγείο, αφού την τυλίξουμε σε διάφανη μεμβράνη.Πλάθουμε μπαλάκια στρογγυλά τα πιέζουμε λίγο από πάνω και τα τοποθετούμε σε ταψί.Παραδοσιακά καρφώνουμε ένα φιστίκι αιγήνης η άλλο ξηρό καρπό στο κέντρο του και ψήνουμε στους 180ο C για 20 λεπτά.Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι το οποίο πρέπει νε είναι χλιαρό και το ρίχνουμε στο ταψί που μόλις βγάλαμε από το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου