English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιττα με αμύγδαλα

 

     Υλικά
  •    12  αυγά
  •   αλεύρι-βούτυρο-ζάχαρη
  •   4 κ.γ. μπέικιν
  •   1 ποτήρι γάλα
  •   1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
  •   άχνη
   Εκτέλεση

       Ζυγίζουμε τα αυγά με το κέλυφος και υπολογίζουμε ίσο βάρος για το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη.
       Χτυπάμε το βούτυρο για 10 λεπτά, κρόκους με ζάχαρη για 10 λεπτά και τα ασπράδια μαρέγκα.Βάζουμε σε μπολ αλεύρι-μπέικιν-αμύγδαλα.
       Ρίχνουμε στο βούτυρο λίγο-λίγο τους κρόκους και το αλεύρι.Ανακατεύουμε προσεχτικά τη μαρέγκα να μην ξεφουσκώσει.
       Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 32 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα μας.
       Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
       Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και αν θέλουμε γράφουμε μια ευχή η το 2012 με λίγη λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ από λαδόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου