English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες σουφλέ

     

  Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα τόσο νόστιμο συνοδεύτικο θα ήταν τόσο απλο και γρήγορο στην παρασκευή του;
                 

 

          Υλικά
       

      1  1/2 κιλο πατάτες
      150 γρ. ζαμπόν τύπου fouantree
      400 gr. μοτσαρέλα τριμμένη
      300 γρ. κρεμα γάλακτος
      3 αυγά
      1 πιπερια πράσινη ψιλοκομμενη
      αλατι
      πιπέρι φρεσκοτριμμένο
      πάπρικα
                  Εκτέλεση
     Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 15' να μαλακώσουν. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο pyrex και στρώνουμε τις πατάτες μία σειρά να επανοτίζει η μια την αλλη,αφού τις κόψουμε σε λεπτές φέτες.Από πάνω στρώνουμε το ζαμπον κομένο σε λεπτές φετουλες.Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά με πατάτες και ζαμπόν. Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.Τέλος τις πιπεριες.Χτυπάμε τα αυγά.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.Περιχύνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με πάπρικα.Ψήνουμε στους 175 βαθμους για 25'.Για ένα πιο πρωτότυπο σερβίρισμα κόβεται με κουπ πατ στρογγυλές μερίδες.Αν αυξήσετε την ποσότητα του κρέατος είναι μια καλή επιλογή για κυρίως πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου