Υλικά 35 περίπου κουκις 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 120 γρ. κακάο άγλυκο καλής ποιότητας - 1 ½ κ.γλ μπέικιν πάουντερ - 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ( 52% κακάο) -120 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος - 120 γρ βούτυρο - 300 γρ. ζάχαρη - 3 αυγά - 150 γρ. φυστικοβούτυρο - 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνουμε λίγο το μίγμα να κρυώσει πριν προσθέσουμε τη ζάχαρη και τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει και έχουν αφρατέψει. Προσθέτουμε ακόμη το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και τελευταίο υλικό που προσθέτουμε είναι η σοκολάτα γάλακτος που είναι κομμένη σε κομμάτια.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μίγμα και μεταφέρουμε σε λαμαρίνα φούρνου. Σχηματίζουμε μπαλίτσα με τη ζύμη την οποία πατάμε ελαφρώς με υγρή την παλάμη μας. Προσέχουμε να αφήσουμε ένα διάστημα 5 εκ. ανάμεσα στις μπαλίτσες ζύμης. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτα. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κουκις να κρυώσουν σε μια σχαρίτσα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε πάνω σε ένα μπισκότο λίγο από το μίγμα του φυστικοβούτυρου και κλείνουμε με ένα δεύτερο μπισκότο. Σερβίρουμε.
Μπορούμε αν θέλουμε να αποκτήσουμε μια γέμιση πιο αφράτη να προσθέσουμε στα υλικά της γέμισης 2 κ.σ μασκαρπόνε ή γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου