Υλικά για τη ζύμη
225 γρ αλεύρι σκληρό
25 γρ. μαγιά νωπή
4 κ.σ γάλα χλιαρό
Λίγη ζάχαρη
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
40 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
1 ½ φλ σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
300 γρ. κασέρι τριμμένο ή μοτσαρέλα
Ρίγανη ,θυμάρι
Διαδικασία
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε τη μαγιά . πλάθουμε το ζυμάρι για λίγο. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και τα τυριά. Συνεχίζουμε το ζύμωμα . Αλείφουμε τη ζύμη με τη λιωμένη μαργαρίνη ή το βούτυρο και ζυμώνουμε λίγο ακόμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα . Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη σε ταψί αλειμμένο με λάδι και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μέχρι να λεπτύνει αρκετά και να καλύψει το πυθμένα . Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε ρίγανη , θυμάρι. Πάνω βάζουμε υλικά της αρεσκείας μας ή όπως στη συγκεκριμένη συνταγή , λουκάνικο, πιπεριές κ.τ.λ τελειώνουμε με κασέρι ή με μοτζαρέλα τριμμένη. Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου