English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Κρουασάν των 5 λεπτων!!!



Όχι μόνο εύκολα,αλλά και νοστιμότατα σπιτικά
κρουασάν σε χρόνο dt!!!



Υλικά125 γρ. γιαούρτι
125 γρ.μαργαρίνη soft ή βούτυρο λιωμένο και κρύο 
8 γρ. baking powder
λίγο αλάτι
250 γρ.περίπου αλεύρι

για τη γέμιση
μαρμελάδα (σφιχτή για να μην τρέξει κατά το ψήσιμο) ή μερέντα

άχνη για το πασπάλισμα ή αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
DSCN6094

Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση
της αρεσκείας μας.


DSCN6095

Σχηματίζουμε κρουασάν.
DSCN6096

Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς,μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα,
περίπου 20-25 λεπτά.

DSCN6097
Αφήνουμε να κρυώσουν,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.



ΣΗΜ
:Αν θέλουμε ακόμη πιο ωραία εμφάνιση στα κρουασάν
μας,παραλείπουμε την άχνη και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε
με χτυπημένο αβγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου