πανετόνε τούρτα κάστανο
Σίγουρα τις ημέρες των Χριστουγέννων θα σας περισεύει ενα πανετόνε.Μεταμορφώστε το σε μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη τούρτα και εντυπωσιάστε ακόμα και σε ένα επίσημο τραπέζι.
Υλικά
- 1 Panettone των 500 γρ. με κομματάκια σοκολάτας ή το κλασσικό
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 150 γρ. μαρμελάδα κάστανο
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Κόβουμε το panettone σε 5-6 φέτες.
- Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντυγί
- Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο και ανακατεύουμε απαλά
- Ενσωματώνουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια
- Παίρνουμε μια φέτα panettone την βάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε σαντυγί και μετά πάλι μια φέτα panettone μέχρι να μπει η τελευταία φέτα πάνω πάνω.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το Panettone.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες και το βγάζουμε 10 λεπτά πρωτού σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου