English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5 Δεκεμβρίου 2016

Μπριζόλα αλά taliata



Μια gourme εκδοχή της ταπεινής μπριζόλας που μπορεί να σταθεί στο ύψος ενός φιλικού καλέσματος ένα Σαββατόβραδο και να σας βγάλει ασπροπρόσωπη.

Υλικά
1 μπριζόλα μοσχαρίσια μεγάλη πάχους 3 δακτύλων περίπου
2 κουτ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνωνουμε με χαρτί κουζίνας.Αλειφουμε με το λάδι την μπριζόλα σχολαστικά και την βάζουμε σε ένα πυρέξ. Την καλυπτουμε με μεμβράνη και την κρατάμε στο ψυγείο. Καλο ειναι να μείνει μερικές ώρες.
     Όταν θελουμε να το ψήσουμε,ανάβουμε το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία.βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι ψηστιερα και το καίμε στην υψηλότερη θερμοκρασία στεγνό. Βάζουμε το κρέας και το ψήνουμε κι απο τις δυο πλευρές να ροδίσει. Στη συνεχεια το βάζουμε στο πυρέξ και το ψήνουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά αν το θελουμε κόκκινο στο κέντρο,κι έως 20 λεπτά αν το θελουμε καλοψημένο.
   Αφήνουμε μερικά λεπτά το κρέας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μετά το κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου