English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Δεκεμβρίου 2014

Λευκή τούρτα με φρούτα (ΔΜ 3 )

  Υλικά για το παντεσπάνι
60 γρ. φρουκτόζη
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι up
4 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού



 Χτυπάμε τη φρουκτόζη με τα αυγά στο μίξερ.Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 26 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.Ψήνουμε στους 170C για 35-40 λεπτά.Αφού δοκιμάσουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα το βγάζουμε να κρυώσει.

  

 Υλικά για το γαρνίρισμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 βάζο μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη από το ίδιο φρούτο
250 γρ. φράουλες ή ρασμπερυ ή άλλο φρούτο σε κομματάκια



  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα προσθέτοντας λίγο νεράκι.Βάζουμε σε πιατέλα το μισό παντεσπάνι.Απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα.Από πάνω ένα καλό στρώμα από σαντιγί και στη συνέχεια στρώνουμε τα φρούτα.Κρατάμε μερικά για τη διακόσμηση.Σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και  με την υπόλοιπη μαρμελάδα.Καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη σαντιγί και στολίζουμε με τα φρούτα που κρατήσαμε.



Προαιρετικά τρίβουμε σοκολάτα χωρις ζάχαρη και πασπαλίζουμε την επιφάνεια και τα πλαινά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου