Μια καταπληκτική συνταγή που έχω ανακαλύψει σε ένα site και την έχω τροποποιήσει για να είναι κοντά στα δικά μας γευστικά γούστα.Σας δίνω τη δική μου εκδοχή που θα σας λύσει τα χέρια όταν δεν θα ξέρετε τι γλυκό να φτιάξετε!!!
Υλικά
Βάση
5 αυγά
30 ml νερό
120 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. αλεύρι(μισό ολικής και μισό λευκό)
1 κ.γ. μπεικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Γλασο
200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
30 γρ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
Επικάλυψη
αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα(δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά καλή εκδοχή θα ήταν καρύδια ή φουντούκια)
σαντιγί
τριμ. σοκολάτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά.Χωριστά χτυπάμε σε άλλο μπολ τους κρόκους με το αλάτι.Ενώνουμε τους κρόκους με τα ασπράδια προσεχτικά.Αναμιγνύουμε σε μπολ αλεύρι και μπέικιν και τα προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά.Αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180C για 20' περίπου.
Για να φτιάξουμε το γλάσο βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι εκτός το κονιάκ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3' ανακατεύοντας συνέχεια.Όταν έχουμε ένα γλάσο σαν πηχτό σιρόπι κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τη βάση σε 20 κομμάτια τα βουτάμε στο γλάσο και μετά τα τυλίγουμε με τους ξηρούς καρπούς.Διακοσμούμε με μια ροζέτα σαντιγί και τριμ. σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου