Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Οκτωβρίου 2013

Μπριοσάκια με σταφίδες και σοκολάτα (rolls with raisins and chocolate)

   Μόλις βγήκαν απ'το φούρνο!!!!! Έχει μοσχοβολίσει όλο το σπίτι!!!!!!!!Η κόρη μου είδη δοκίμασε και λέει :"μαμά μόλις τελειώσουν να φτιάξεις κι άλλα.Είναι θεικά".



   Υλικά
650 γρ. αλευρι
1 κουτ. σουπας μαγιά ξερή
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπα γάλα (360 ml)
120 γρ. βούτυρο
2 αυγά

Για τη γέμιση:σταφίδες,ζάχαρη,κανέλα,1 κουτ. σούπας βούτυρο
Για τη σως:150 γρ. κουβερτούρα
                   2 κουτ. σούπας μερέντα
                   2 κουτ. σούπας βούτυρο

 

   Εκτέλεση
  Βάζουμε σε μπολ το μισό γάλα χλιαρό τη μαγιά και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το αλάτι και το βούτυρο.Τα τρίβουμε με τα δάχτυλα να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι. Ρίχνουμε τη μαγιά,τα αυγα και το υπόλοιπο γάλα.Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να κολάει ελαφρά.Τη βάζουμε σε καθαρό μπόλ και το καλύπτουμε με μεμβράνη.Αφήνουμε να φουσκώσει για δυο ώρες.Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολα και το πασπαλίζουμε με αλευρι.Αδειάζουμε τη ζύμη στη λαδόκολα και την πασπαλίζουμε και αυτή με αλευρι.Πιέζουμε τη ζύμη με τα χέρια μας να πλατύνει.Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό μακρόστενο φύλλο.Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη,κανέλα και αρκετές σταφίδες.
  Βάζουμε εδώ κι εκεί μικρά κοματάκια βούτυρο και με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε σε ρολό.
  Κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε σε ταψί καλυμένο με λαδόκολα.Αφήνουμε αποσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  Ανάβουμε το φούρνο στους 180C και σκέπάζουμε με καθαρή πετσέτα το ταψί.Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 180 C βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  Βάζουμε τα υλικά της σως σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε.Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνουμε τα μπριοσάκια μας.







                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου