English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8 Ιανουαρίου 2013

Καροτόσουπα βελουτέ





600 γραμμ. καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο 
2 κλωνάρια σέλερι 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες
1/2 λίτρο ζωμός κρέατος
1 εκ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/4 κούπα λάδι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμενο
1 κ.σ. βούτυρο

 

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και το κρεμμύδι για 3’. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 25’. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5’. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου